Makaronai pappardelle su naminiu pomidorų padažu, steiko juostelėmis ir rikota

45 min

2 porcijos

Ingredientai

  • 2 pakuočių „Feel the Beef“ marmurinės jautienos nugarinės
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, pipirų
  • 200 g makaronų Pappardelle
  • 100 g rikotos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus | Patiekimui
  • Šviežių baziliko lapelių | Patiekimui

Naminiam pomidorų padažui reikės:

  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 2 v. š. sviesto
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1/2 a.š. aitriųjų paprikų dribsnių
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga

  1. Ruošiame naminį pomidorų padažą: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Dedame pomidorus, beriame aitriosios paprikos dribsnių, druskos ir pipirų. Kaitiname ant mažos kaitros 30 min.
  2. Ruošiame jautienos nugarinę: įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
  3. Verdame makaronus gausiai pasūdytame vandenyje. Išvirus makaronams juos nupilame, palikdami 50 ml vandens, kuriame jie virė.
  4. Sumaišome makaronus su pasiruoštu pomidorų padažu ir atidėtu vandeniu.
    Į lėkštes dedame makaronus, jautienos juosteles bei šaukšteliu kabiname ir dedame rikotą.
  5. Viską pašlakstome alyvuogių aliejumi. Papuošiame baziliko lapeliais.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.