60 dienų brandintas steikas su spanguolių padažu

15 min

1 porcija

Ingredientai

  • 1 „Feel the Beef“ 60 dienų brandintas jautienos antrekotas
  • 1 v. š. sviesto
  • Druska, pipirai
  • Šviežias rozmarinas

Spanguolių padažui reikės:

  • 50 ml vandens
  • 1 apelsino
  • 2 v. š. medaus
  • 1 cinamono lazdelės
  • 150 g šviežių arba šaldytų spanguolių

Gaminimo eiga

  1. Ruošiame steiką: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami.
  2. Kai steikas iškepa, išimame iš keptuvės, dedame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska, pipirais ir prieš pjaustant leidžiame mėsai pailsėti apie 5 minutes.
  3. Ruošiame padažą: į nedidelį puodą dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 10 minučių – kol uogos praranda formą ir padažas sutirštėja. Išimame cinamono lazdelę.
  4. Steiką supjaustome juostelėmis ir patiekiame su paruoštu spanguolių padažu ir šviežiu rozmarinu.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.