Brandintos jautienos kukuliai su pomidorų pančetos padažu

40 min

6 porcijos

Ingredientai

  • 1 kg smulkintos sausai brandintos „Feel the Beef“ jautienos
  • 100 g maltų džiūvėsėlių
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 g ropinių svogūnų
  • 30 g petražolių
  • 1 kiaušinis
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai, rudasis cukrus
  • Svogūnai, česnakai (padažui)
  • 1 skardinė picos padažo (400 g)
  • 1 skardinė luptų pomidorų (400 g)
  • 50 g vytintos aštrios šoninės „Pancetta“
  • Šviežios petražolės, kalendra
  • 1 pakuotė makaronų „Conchiglie“ (kriauklės)

Gaminimo eiga

  1. Į dubenį sudedame smulkintą jautieną, džiūvėsėlius, kietąjį sūrį, svogūnus, petražoles, kiaušinį, pipirus, druską bei cukrų (pagal skonį), truputį vandens ir gerai išmaišome.
  2. Formuojame norimo dydžio kukulius ir dedame juos į skardą.
  3. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Iškeptus kukulius sudedame į padažą ir pakaitiname 10 min.

Padažas:
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname svogūnus, česnakus, vytintą šoninę „Pancetta“. Supilame pomidorų padažą picai bei pomidorus savo sultyse. Paskaniname druska, pipirais, cukrumi.

Garnyras:
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal gamintojo rekomendacijas.
Kukulius patiekiame su padažu ir virtais makaronais. Pabarstome žalumynais bei sūriu.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.