Graikiškų salotų dubenėliai su humusu ir jautienos juostelėmis

20 min

2 porcijos

Ingredientai

    Humuso ingredientai:

  • 200 g konservuotų avinžirnių
  • 2 v. š. skysčio nuo konservuotų avinžirnių
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. tahini (sezamų pastos)
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 skiltelė česnako
  • 1⁄2 a. š. druskos
  • 1⁄4 a. š. pipirų
  • 1⁄2 a. š. malto kumino

Graikiškų dubenėlių ingredientai:

  • 1 „Feel the Beef“ jautienos kumpio didkepsnis
  • Mėgstamos salotos
  • Vyšniniai pomidorai
  • 2 trumpavaisiai agurkai
  • 1 raudonasis svogūnas
  • Alyvuogės
  • Feta
  • Petražolės
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska, pipirai

Gaminimo eiga

  1. Ruošiame humusą: visus jo ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  2. Kepame jautieną: labai gerai įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Dedame kambario temperatūros jautienos didkepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami.
  3. Iškepusią jautieną išimame iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais bei prieš pjaustydami leidžiame 5 minutes „pailsėti“ kambario temperatūroje. Po to mėsą supjaustome juostelėmis.
  4. Į dubenį dedame humusą, visas daržoves ir jautienos juosteles.
  5. Ant viršaus užtrupiname fetos, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome smulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.