Jautiena mongoliškai

30 min

6 porcijos

Ingredientai

  • 1 morka
  • 1 raudona paprika
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 2 pakeliai „Feel the Beef” jautiena troškinimui
  • 6 šaukštai krakmolo

Padažo ingridientai

  • 1 šaukštelis tarkuotos imbiero šaknies
  • 4 sutrintos česnakų skiltelės
  • 1/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 1/3 stiklinės vandens
  • 3–4 svogūnų laiškai
  • 2 šaukštai sezamų sėklų
  • 1/3 stiklinės sojų padažo
  • 1 šaukštelis aštraus aitriųjų paprikų padažo

Gaminimo eiga

  1. Jautieną susmulkinkite mažais vieno kąsnio gabalėliais. Užberkite krakmolo, išmaišykite rankomis, kad kiekvienas gabalėlis gerai pasidengtų.
  2. Dubenyje sumaišykite padažo ingredientus, juos atidėkite. Morką ir papriką supjaustykite juostelėmis.
  3. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Suberkite daržoves, pakepkite keletą minučių, kolsuminkštės. Tada išimkite iš keptuvės į dubenėlį, atidėkite. Keptuvę vėl statykite ant kaitros, įkaitinkite likusius 2 šaukštus aliejaus. Jame apkepinkite mėsos gabalėlius. Dėkite juos į keptuvę vienu sluoksniu. Jei keptuvė nedidelė, iš pradžių apkepkite pusę gabalėlių, juos išimkite iš keptuvės (galite dėti į dubenėlį su apkeptomis daržovėmis), tada suberkite likusius.
  4. Mėsos gabalėlius kepkite po 1 min. iš visų pusių. Bebaigiant kepti, atidėtas daržoves (ir mėsos
    gabalėlius, jei kepėte juos per kelis kartus) vėl sudėkite atgal į keptuvę. Užpilkite padažą,pakaitinkite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą ir patroškinkite viską 5–7 minutes.
  5. Patiekite su ryžiais arba ryžių makaronais, užberkite svogūnų laiškų ir sezamų sėklų.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.