Jautienos rostbifas su spanguolių padažu

90 min

6 porcijos

Ingredientai

  • 1,5 kg „Feel the Beef“ jautienos nugarinės
  • Druska
  • Grūsti juodieji pipirai
  • Žvėrienos prieskonių mišinys
  • Alyvuogių aliejus
  • 100 ml raudonojo vyno
  • 100 ml apelsinų sulčių
  • 100 g svogūnų
  • 20 g imbiero
  • 30 g garstyčių
  • 50 g spanguolių
  • 100 g spanguolių džemo
  • 100 g BBQ padažo

Gaminimo eiga

  1. Jautienos nugarinę pamarinuojame su druska, pipirais ir žvėrienos prieskoniais. Palaikome šaldytuve 3–4 val. Marinuotą mėsą apkepame aliejuje iš visų pusių.
  2. Toliau mėsą kepame 180 ℃ orkaitėje apie 1 val. Siekiant užtikrinti mėsos sultingumą bei norimą iškepimo laipsnį rekomenduojame matuoti vidinę temperatūrą. Ji turėtų būti nuo 60 iki 62 ℃ (jei pageidaujate rožinio viduje kepsnio) arba 70 ℃ (jei pageidaujate gerai iškepto kepsnio).
  3. Mėsą galite kepti suvynioję į foliją.
  4. Patiekiame su padažu.
  5. Gaminame padažą: į puodą supilame vyną, apelsinų sultis, sudedame smulkintą svogūną, imbierą, garstyčias, BBQ padažą, spanguolių džemą ir spanguoles. Viską verdame 10–15 min. ant mažos kaitros. Paskaniname druska ir pipirais.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.