Korėjietiška jautiena „Bibimbap“

35 min

2 porcijos

Ingredientai

„Bibimbap“ jautienai:

  • 300 g „Feel the Beef“ kepsnio „Minutė“
  • 2 v. š. sezamų aliejaus
  • 3 v. š. sojų padažo
  • 1 v. š. „Sriracha“ čili padažo
  • 1 v. š. medaus
  • 2 smulkintos česnako skiltelės

Marinuotoms morkoms:

  • ½ didelės morkos
  • 5 v. š. ryžių acto
  • 2 v. š. sojų padažo
  • Žiupsnelis cukraus

Dubenėliams:

  • 200 g trumpagrūdžių ryžių
  • 8 shiitake grybų
  • 1 smulkintos česnako skiltelės
  • 2 saujos špinatų
  • ½ ilgavaisio agurko
  • 2 v. š. konservuotų sojų daigų
  • 2 v. š. sezamų sėklų
  • 2 kiaušinių
  • Sezamų aliejus

Gaminimo eiga

  1. Kepsnius supjaustome plonomis juostelėmis, sumaišome su visais marinato ingredientais ir paliekame pasimarinuoti apie 20-30 minučių.
  2. Pagal pakuotės instrukciją išverdame ryžius.
  3. Morką supjaustome plonais šiaudeliais ir sumaišome su actu, sojų padažu bei cukrumi ir paliekame pasimarinuoti apie 10 minučių.
  4. Grybus supjaustome juostelėmis ir pakepame su smulkinta česnako skiltele ir šlakeliu sezamų aliejaus.
  5. Špinatus pakepiname karštoje keptuvėje, kol išgaruos visas vanduo.
  6. Naudodami daržovių skustuką, išilgai supjaustome agurką plonais kaspinėliais.
  7. Mėsai pasimarinavus, kepame ją įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu sezamų aliejaus kol marinatas ims karamelizuotis, apie 5 minutes.
  8. Atskiroje keptuvėje iškepame kiaušinius.
  9. Konstruojame dubenėlius – į dugną dedame virtus ryžius, o tuomet ratu ant jų dėliojame visus ingredientus – keptus grybus, marinuotas morkas, špinatus, sojų daigus, agurko kaspinėlius ir jautieną. Į dubenėlio centrą dedame kiaušinį ir viską pabarstome sezamų sėklomis.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.