Mongoliška jautiena

20 min

2 porcijos

Ingredientai

  • „Feel the Beef“ sprandinės kepsnys (apie 300 g)
  • 2 v. š. krakmolo
  • Aliejus kepimui
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • Čili paprika (jei mėgstate aštriau)
  • Sezamų sėklos
  • Česnako / svogūno laiškai

Padažui:

  • 100 ml sojų padažo / Tamari (jei norisi be glitimo)
  • 3 v. š. rudojo cukraus
  • 1 a. š. krakmolo

Jei norisi, šalia tobulai tiks jūsų mėgstami ryžiai.

Gaminimo eiga

  1. Mėsą supjaustome plonomis juostelėmis ir sumaišome su krakmolu, kad tolygiai pasidengtų visi gabalėliai.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame tarkuotą imbierą ir smulkintą čili papriką, kepame minutę.
  3. Į keptuvę įtarkuojame česnaką ir dedame jautieną. Kepame apie 5 minutes vis pamaišydami. Neperkepkite jautienos – kitaip mėsa bus kieta.
  4. Sumaišome visus padažo ingredientus ir pilame į keptuvę. Kaitiname apie minutę maišydami, kol padažas sutirštės.
  5. Patiekiame su virtais ryžiais, pabarstome sezamų sėklomis ir česnakų arba svogūnų laiškais.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.