Nugarinės kepsnys su kreminiu viskio padažu

20 min

2 porcijos

Ingredientai

  • 2 „Feel the Beef“ marmurinės jautienos nugarinės kepsniai
  • 60 g sviesto
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v. š. viskio | Taip pat tinka brendis ar burbonas
  • 1 v. š. Dižono garstyčių
  • 1 a. š. Vorčesterio padažo
  • 100 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • Druska, pipirai
  • Šviežios žolelės | Patiekimui

Gaminimo eiga

  1. Į keptuvę dedame 2 v. š. sviesto. Kai sviestas išsilydo ir keptuvė gerai įkaista, dedame kambario temperatūros kepsnius ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Jei norite pilnai iškepusių steikų, kepkite 12 minučių.
  2. Iškepusius kepsnius perkeliame į lėkštę, pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pailsėti kambario temperatūroje, kol paruošime padažą.
  3. Ruošiame padažą: keptuvėje išlydome likusį sviestą, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Supilame viskį ir pakaitiname apie minutę, kol alkoholis išgaruoja. Sudedame garstyčias, Vorčesterio padažą, grietinėlę, kaitiname maišydami kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
  4. Kepsnius grąžiname į keptuvę su padažu, patiekiant galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis.

Patiekite su mėgstamais garnyrais, tobula kombinacija būtų šilkinė bulvių košė ir keptos šparaginės pupelės šalia.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.