Rudeniškos salotos su steiku ir karamelizuotomis kriaušėmis

20 min

2 porcijos

Ingredientai

  • 1 „Feel the Beef“ didkepsnis „Topside“
  • Aliejus kepimui
  • Druska, pipirai
  • 1 kriaušė
  • 1 v. š. sviesto
  • 1 v. š. cukraus
  • 100 g salotų mišinio
  • Sauja karijų riešutų
  • 50 g mėlynojo pelėsinio sūrio

Padažui reikės:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. klevų sirupo
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga

  1. Kepame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautienos didkepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje kol paruošime salotas. 
  2. Karamelizuojame kriaušes: kriaušes supjaustome skiltelėmis. Keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kriaušes. Pabarstome cukrumi ir kepame vis apversdami apie 5 minutes, kol kriaušių kraštai pradės tamsėti. 
  3. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. 
  4. Į lėkštę dedame salotas, karamelizuotas kriaušes, plonai pjaustytas kepsnio juosteles. Pabarstome riešutais ir užtrupiname sūrio. Apšlakstome paruoštu padažu.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.