Salotos su jautiena ir medaus bei garstyčių padažu

20 min

4 porcijos

Ingredientai

  • 2 „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotai
  • 1 gūžė romaninių salotų
  • 30 g salotų „Lollo Roso“
  • 1 avokadas
  • 2 agurkai
  • 50 g pelėsinio sūrio
  • 30 g kepintų anakardžių
  • 20 g šviežių mėtų
  • 1 avietinis pomidoras
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 5 v. š. medaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 10 v. š. aliejaus
  • 0,5 a. š. bazilikų
  • 0,5 a. š. raudonėlių
  • 1 v. š. garstyčių
  • 1 v. š. acto
  • 0,5 citrinos

Gaminimo eiga

  1. Jautienos antrekotus kepame iki 200℃ įkaitintoje kepsninėje, kiekvieną pusę po 3–4 min. Iškepusią mėsą apibarstome druska, pipirais ir paliekame 5 min. pailsėti.
  2. Padažui į dubenį sudedame medų, kapotą česnaką, bazilikus, raudonėlius, garstyčias, actą, įspaudžiame citrinos sulčių, įpilame truputį aliejaus ir viską gerai išmaišome. Jei reikia – pagardiname druska ir pipirais.
  3. Į lėkštę sudedame salotų lapus, ant jų – pjaustytą pomidorą, avokadą, agurkus, mėtų lapelius, įtrupiname pelėsinio sūrio ir apibarstome riešutais.
  4. Ant viršaus uždedame pjaustytą jautieną ir viską apipilame padažu.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.