Salotos su jautiena ir ožkos pieno sūriu

45 min

Antrekotas

4 porcijos

Gyvulio dalis

Antrekotas

Ingredientai

  • 1 pakuotė „Agaras“ jautienos antrekoto pjaustinio
  • 1 brokolis 
  • 1 granato sėklos 
  • 1 cukinija 
  • 1 paprika 
  • 100 g vyšninių pomidorų 
  • Pundelis romaninių salotų 
  • 50 g saulėje džiovintų pomidorų 
  • 1 citrinos sulčių 
  • 50 g alyvuogių aliejaus 
  • 1 a. š. ciberžolės 
  • 1 v. š kedrinių pinijos riešutų 
  • 100 g ožkos sūrio 
  • Druska ir pipirai 

Produktai

Jautienos antrekoto pjausnys 260 g

Liko 26

€ 6.99

Produktai

Jautienos antrekoto pjausnys 260 g

€ 6.99

Liko 26

Gaminimo eiga

  1. Likus 2 valandoms iki gamybos, iš šaldytuvo ir iš pakuotės išimkite „Agaro“ jautieną ir palikite ją sušilti kambario temperatūroje. 
  2. Pirmiausia, supjaustykite brokolį, cukiniją ir papriką. Daržoves apšlakstykite aliejumi, kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai. Pagardinkite jas druska ir pipirais bei palikite pasimarinuoti apie 10 minučių. 
  3. Kol daržovės marinuojasi, jautieną aptepkite alyvuogių aliejumi. Tuomet įkaitinkite kepsninę tiesioginėje kaitroje iki 200 – 220 laipsnių ir ant ketaus grotelių dėkite kepti jautieną. Kepkite mėsą, kol šios vidinė temperatūra pasieks 53 laipsnius (truks 4-6 min). Iškepusią mėsą apibarstykite druska ir pipirais bei palikite pailsėti apie 10-15 minučių kambario temperatūroje. 
  4. Pasiruoškite padažą. Į dubenėlį įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir įberkite ciberžolės bei druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. 
  5. Kol mėsa ilsisi, kepsninėje apkepkite prieš tai marinuotas daržoves. Joms iškepus, jas smulkiau supjaustykite. 
  6. Serviruokite „Žana“ lėkštėje: priplėšykite romaninių salotų, dėkite grilyje apkeptas salotas, pusiau perpjautus šviežius pomidorus ir apibarstykite smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, granatų sėklomis bei kedrinės pinijos riešutais. Ant viršaus dėkite plonomis juostelėmis supjaustytą jautienos antrekotą ir užtarkuokite ožkos sūrio. Viską apšlakstykite pasiruoštu padažu. Skanaus! 

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.