Steiko „poke bowls“

20 min

2 porcijos

Ingredientai

  • 2 „Feel the Beef“ jautienos kumpio didkepsniai
  • 1 v. š. aliejaus
  • Druska, pipirai
  • 200 g ryžių
  • 100 g edamame pupelių
  • 1 agurkas
  • 1 avokadas
  • Keli ridikėliai
  • Čili paprikos
  • Sezamų sėklos
  • Svogūno laiškai

Padažui reikės:

  • 4 v. š. sojų padažo
  • 1 v. š. cukraus arba medaus
  • 1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v. š. ryžių acto
  • 1 skiltelės česnako

Gaminimo eiga

  1. Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Išverdame ryžius.
  3. Labai gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame jautienos kumpio didkepsnius ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes kas minutę apversdami.
  4. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame 10 minučių „pailsėti“  ir tuomet supjaustome maždaug 1 centimetro gabalėliais.
  5. Keptuvėje kelias minutes apkepiname edamame pupeles.
  6. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  7. Į dubenėlius dedame ryžių, ant viršaus išdėliojame steiko gabalėlius, agurkus, ridikėlius, avokadus, edamame pupeles.
  8. Viską apšlakstome paruoštu padažu, sezamo sėklomis, čili griežinėliais ir smulkintais svogūno laiškais.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.