Tailandietiška Pho sriuba su jautiena

7 val.

Nugarinė

4 porcijos

Gyvulio dalis

Nugarinė

Ingredientai

  • 2,5 kg jautienos kaulų
  • 1 imbiero šaknis
  • 3 skilteles česnako
  • 2 svogūnai
  • 2 cinamono lazdelės
  • 4 vnt. žvaigždinio anyžiaus
  • 1 a.š. gvazdikėlių
  • 1 a.š. pankolio sėklų
  • 1 a.š. kalendrų sėklų
  • 1 a.š. kvapniųjų pipirų
  • 2 vnt. juodojo kardamono
  • 1 a.š. druskos
  • 1 vnt. muskato
  • 1-2 yellow rock sugar (galima pakeisti ruduoju cukrumi)
  • 1-2 v.š. žuvies padažo
  • Pakelio ryžių makaronų
  • 100 g jautienos nugarinės „Agaras“
  • Pundelio kalendros
  • Pundelio mėtos
  • Plonai pjaustyto šalotinio svogūno
  • Svogūnų laiškų
  • Pora laimo skiltelių
  • Smulkintos aitriosios paprikos
  • Bambuko ūglių
  • Šlakelio sriracha padažo

Produktai

Jautienos nugarinės pjausnys 220 g

Liko 30

€ 5.99

Produktai

Jautienos nugarinės pjausnys 220 g

€ 5.99

Liko 30

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite kepsninę iki 200-250 laipsnių, tiesioginėje kaitroje. Jautienos kaulus gerai nuplaukite, nusausinkite ir dėkite kepti į kepsninę.
  2. Jiems iškepus, sudėkite kaulus į puodą ir užpilkite vandeniu bei pavirkite apie 10-15 minučių. Vėliau vandenį nupilkite, nuplaukite kaulus ir išplaukite puodą.
  3. Kepsninėje apdeginkite imbiero šaknį, česnaką, svogūnus. Daržoves dėkite į puodą su mėsa. Mažoje keptuvėje paskrudinkite cinamono lazdeles, žvaigždinį anyžių, gvazdikėlius, pankolio sėklas, kalendrų sėklas, kvapniuosius pipirus, juodąjį kardamoną ir muskatą. Lengvai apskrudintus prieskonius suberkite ant marlės ir suriškite, kad neišsibarstytų. Marlę su prieskoniais dėkite į puodą. Įpilkite į jį ~7 litrus vandens. Tuomet dėkite 1-2 yellow rock cukrų (galima pakeisti paprastu ruduoju cukrumi), įpilkite žuvies padažo ir įberkite 2-3 a.š. druskos. Užvirkite puodą ir sumažinę kaitrą iki minimumo, virkite 7 valandas.
  4. Galiausiai, per smulkų kiaurasamptį, pepilkite sultinį į kitą puodą ir uždėkite dar pavirti (gausis apie 3 litrus sultinio). Kitame puode 5 minutes pavirkite ryžių makaronus ir tuomet juos nuplaukite šaltu vandeniu.
  5. Patiekalą serviruokite lėkštėje: į gilesnę lėkštę dėkite makaronų, ant jų labai plonai pjaustytos „Agaro“ jautienos nugarinės ir viską užpilkite verdančiu sultiniu (nuo to mėsa apvirs). Dėkite žalumynus: kalendrą, mėtą, plonai pjaustytą šalotinį svogūną, svogūnų laiškus, porą laimo skiltelių, aitriosios paprikos, bambuko ūglių ir įpilkite šiek tiek sriracha padažo. Skanaus!

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.